|
|
|
|
mrb.6100 sayılı hmk döneminde tenkis davası acanlardan yardım istiyorum.Acaba tenkis davanızı nasıl actınız?Ben tahmini olarak müvekkilin hissesine 200000 tl düştügünü hesapladım ve bu miktara göre harc yatırım dava acmayı,eger miktar sonra daha fazla gelirse harcı arttırmayı planlıyorum.Ne dersiniz?Ayrıca belirsiz alacak seklinde dava acanlar ne bicimde dava actılar?Elinizde yeni hmk a göre tenkis dava dilekce örneği var mı acaba paylasabilir misiniz?
|
|
 |
|
 |
|
Tenkis davası açmadım yalnız, yeni yasa döneminde belirsiz alacak davası açtım. Sadece harca esas olmak üzere bir miktar belirttim, bunun da sadece harca esas olmak üzere olduğunu ifade ettim. Alacağımız belirlenebilir duruma geldiğinde talebimizi açıkça belirteceğimiz ifade ettim. Davamızın belirsiz alacak davası olduğunu da izah ettim. Bilirkişi raporu alındığında ve rapora itiraz etmediğimde alacağımızı belirlediğimizi ve harcı ikmal edeceğimizi yazacağım. ancak bu ıslah değil. Belirsiz alacak davasında zamanaşımı alacağın tamamı için duruyor unutmayın. Kısmi davada dava konusu edilen kısım için durmakta.