 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan av.yasemin e |
 |
|
|
|
|
|
|
Herkese merhabalar,
Deniz İhtisas Mahkemesinde yeni açmış olduğum bir dava var. Şöyle ki, armatör müvekkilin davalı tarafla yapmış olduğu bir navlun sözleşmesi var. Kiracı tarafından yolculuk başladıktan sonra sözleşme armatörle çalışmak istemedikleri, armatörün kim olduğunu yeni öğrendikleri gerekçesi ile sebepsiz feshediliyor. Dava bu fesihten kaynaklı ölü navlun ve tazminat davası.
Charter party gencon. Recap ile tahkim klozu belirleniyor ve taraflar bunun altına internet ortamında imza atıyorlar. Hiç bir tarafın elinde ıslak imzalar bulunan sözleşme yok.
Şu anda davalı yanın tahkim itirazı mevcut. Buna ilişkin olarak cevap dilekçemde tahkim sözleşmesinin geçersiz olduğunu "yazılı olma" şartına dayandırdım ve elektronik ortamda yapılan tahkim sözleşmelerinin geçersizliğini belirttim. Ancak bu konuda Yargıtay Kararları olduğunu öğrenmeme rağmen Kazancıdan herhangi bir karar bulamadım.
Bu konuda yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.
Tüm meslektaşlarıma kolaylıklar dilerim.
|
|
 |
|
 |
|
Yazılılık hususunu bir tarafa bırakırsak,karşılıklı teyitleşilerek (e-mail ile) kurulan sözleşmeye bağlı olarak
yükleme başladıktan sonra, (e-mail ile) kurulan sözleşmede "tahkim şartının ıslak imzalı olmadığını" ileri sürmeniz, MK.2 temelinde kanaatimce mümkün olmaz.
Sonradan eklenen açıklama notu: Çünkü sözleşmenin kurulması, yükleme yeri, ücret, varış yeri, taşınacak mal vs vs. gibi hususlar bakımından e-mail ile kurulan sözleşmeye dayandıktan sonra, sadece tahkim şartını ıslak imza bakımından geçersiz saymak kanaatimce bu yasağa takılır.