Mesajı Okuyun
Old 28-05-2012, 14:53   #1
ayse1728

Soru delil avansının yatırılmaması durumunda davanın akıbeti

iyi günler,
asliye ticaret mah. de açmış olduğumuz menfi tespit ve istirdat davamız var. delil listesinde biz de karşı taraf da ticari defteri delil olarak gösterdik. müvekkilimizin ticari defterleri üzerinde inceleme yapıldı ve yaklaşık 30.000,00 TL civarında alacaklı olduğumuz tespit edildi. ancak karşı taraf itiraz etti ve 2007 yılı defterlerinin de incelenmesini talep etti. mahkeme ek bilirkişi raporunun aldırılması şeklinde karar verdi. ancak başka ilde olduğu için masraf konusunda bir hüküm kurmadı. tabi davalı taraf hiç bir girişimde bulunmadı. bu arada aynı celse ek bilirkişi raporu sunulduktan sonra karşı tarafın ticari defterlerinin incelenmesi için tarafımıza 100 tl gider avansı 1100 tl bilirkişi ücreti yatırmamız için 2 haftalık süre verdi. davalı taraf da bu delile dayanmış olmasına rağmen masraflar bize yüklendi. biz de gider avansını yatırdık ancak bilirkişi ücretini yatırmadık. karşı tarafın defterleri olan delilimizden vazgeçmiş sayılmamıza karar erilir akabinde de karşı tarf isterse masrafını yatırır delilini toplattırır diye düşünmüştük ancak bugünkü celse de hakim davanızı ispat edemediniz yemin deliline dayanacak mısınız diye sorunca resmen afalladım. yani ben bilirkişi incelemesi yapılmış olan kendi ticari defterlerimden de vazgeçmiş mi sayıldım? 2 hafta süre verdi yemin metni hazırlamam için lütfen bir aklıl verin ne yapmalıyım?