Mesajı Okuyun
Old 23-05-2012, 17:26   #1
limpid

Soru boşanamdığı halde 8 yıldır kendisine bakmayan eşe nafaka ödenmesi

merhabalar,

müvekkil alkol kullanmakta ve dolayısıyla fiziksel olarak da bakıma muhtaç durumdadır. çünkü kullandığı alkol sebebiyle yürüyememekte hatta altını dahi 8 yıldır yanında kaldığı yaşlı annesi değiştirmektedir. müvekkilin karısı 8 senedir kendi ailesi ile beraber yaşamakta, müvekkile bakmamaktadır. bu arada da 2006 senesinden beri de mahkeme kararı ile kadın lehine mahkeme kararı ile tedbir nafakasına hükmedilmiştir. ben bu kararı görmedim ancak mezkur nafakanın arttırılması için yeni bir dava açılmış o dilekçeden bunları anlıyorum. müvekkilin maaşından kadına hükmedilen nafaka 2006dan beri düzenli olarak kesilmektedir. müvekkilim de artık boşanmak istemektedir. çünkü hem kendisine bakmayan karısına nafaka veremeyecek durumdadır hem de yaşlı annesi kendisine tek başına bakamadığı için yardımcıya da para vermektedir. ayrıca annesi ile beraber kirada oturmakta ve annesinin de kocasından kalan emeklisi dışında geliri yoktur. müvekkilde 700 TL gibi bir maaş almaktadır.

1- 8 yıldır müvekkilin annesinin yanında olduğunu, onun bakıma muhtaç olduğunu gören tanıklar da vardır. bu durumda boşanma davası açılırsa müvekkilim mi karısı mı asli kusurlu olur?

2- hemen boşanma davası açıldığı takdirde derdest nafaka arttırım davasına veya halen ödenen miktara etkisi ne olur?

kısacası müvekkil bakıma muhtaç olduğu için aldığı maaşla hem ev kirası hem yemek hem de kendine bakması için yardımcıya para ödemek durumundadır. karısına ödeyecek parası kalmamaktadır.