|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av. İbrahim YİĞİT |
 |
|
|
|
|
|
|
Düşünceme göre 12 şubat Bölge Müdürlüğü'ne bildirim tarihi olduğuna göre fesih bildirim tarihi 30 gün sonrası yani 13 Mart'da (şubat ayı 29 gün çekmiştir) hüküm ifade edecek ve işe iade dava açma süresi 13 Nisan'da son bulacaktır. Dava tarihinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Sayın Balku'nun feragat yerine davanın ıslahı konusundaki görüşünden neyi kastettiğini ise anlayamadım ancak netice-i talebi ıslahtan bahsettiğini düşünüyorum Davanın türü, talep konusu, meblağ, delil ve sair tüm taleplerin ıslahının nasıl yapılabileceğini düşünüyorum
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Yiğit dava 22 mayısta açıldı , bizler sürenin geçmiş olduğunu farkedince karşı tarafa tebligat gitmeden ve karşı vekalet ücreti doğmaması adına bugün davasından feragat etmesini öneriyoruz.Sorun ; işveren kötü niyetli, görünürde zarar nedeniyle kapatmaya dayanıyor ve prosedürü uyguluyor.Ama orda çalışan işçiler dahi işverenin başka bir tesiste işe devam edeceğini biliyor, işveren de bazı işçileri öteki tarafa nakledince kendilerinin de nakledileceği düşüncesi ve umuduyla 30 nisana kadar bekliyor. fesih ihbarlarına da sonradan tarih eklenmiş olası da mümkün değil matbu herkese aynı dağıtılıp imzalatılmış, kişiler sadece yasal haklarımızı saklı turarak ibaresi yazıp imzalamışlar.sorun:
işveren 12 şubatta çalışma müdürlüğüne bildirip durumu ilan ediyor,ama aslında kötü niyetli çünkü üretimi başka yere kaydırıyor,sendikayla çekişmeye girildi ve bu strateji ile sorunlu tüm işçilerden kurtulmaya çalışıyor.
bu arada toplu olarak tüm işçilere 5 martta feshi ihbar imzalatılıyor (30 nisanda iş akdi sona erecektir şeklinde ) akabinde yine 30 nisanda kıdem,ihbar,izin ücretlerini banka hesaplarına yatırıp ibra imzalattırıyor.
bu durumda işverenin başka bir tesiste faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle yapabileceğim bir şey var mı?
işe iade davasına devam edersek süreden reddedilecek..
feragat edersek ileride işverenin başka yerde faaliyetlerine devam etmesine dayanarak yeniden dava açamayız...noktasında tıkandım..ileri gidemiyorum..
sayın meslektaşlarım, ilerleme kaydedebilecğim yorumlarınıza ihtiyacım var