Mesajı Okuyun
Old 26-01-2007, 18:59   #9
OLCAYK

 
Varsayılan

Ben zaten yenilenebilir demedim, itirazın iptali davasının açıldığı tarih belirtilmemiş soruda, eğer tebliğden itibaren bir yıl içinde açılmışsa süresindedir, alacak davası olarak ıslaha gerek yok dedim. Teşekkürler.


Alıntı:
Yazan ismail aksu
"İtirazlı icra dosyasını işlemden kalksa bile Yenileyemezsiniz,zira itirazlı dosyadır.

(Değişik birinci fıkra: 17/7/2003-4949/15 md.) Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir.
Birinci fıkrada yazılı itirazın iptali süresini geçiren alacaklının umumi hükümler dairesinde alacağını dava etmek hakkı saklıdır.)
İİK.'nun bu ilgili hükümleri karşısında eğer itirazın iptali davası 1 yıllık hak düşürücü(!) süre içerisinde açılmamışsa dava redle sonuçlanabilir.Bu durumda yapılması gereken Sn.Tekbaş'ın dediğidir" diye düşünürüm.