|
|
|
|
ben eşimle 3 yıl önce evlendim . evlenmeden önce eşimin kişisel borçları varmış (evlilikle ve benle alakası olmayan borçlar). düğünümüz olduktan bir müddet sonra eşim bu borçlarını ödemek için altınları bozdurdu. bendende " düğünde takılan altınlar üzerindeki haklarımdan vazgeçiyorum " diye imzalı bir kağıt aldı. benim ailemin taktığı altınları bana iade etti lakin diğerleri ortada yok. benim sorum şu; bu kağıdın bir geçerliliği var mı (noterde falan yapılmadı kendi aramızda yazıp imzaladım) ? eşimin akrabaları vs tarafından takılan altınlar için dava açsam geri alabilirmiyim?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
|
|
 |
|
 |
|
Sayın konuk,
Hukuki uygulamada ziynet eşyaları kadının kişisel malı sayılmaktadır. Yazdıklarınıza göre ziynetlerin bir kısmını eşinize bağışladığınız anlaşılmaktadır. İmzaladığınız o yazı sizi bağlar. Takıların iadesi için bir dava açmanız ve eşinizin o yazıyı delil olarak göstermesi durumunda davanızın reddedileceği kanısındayım.
Sonradan "keşke..." dememek için her tür hukuki işlemlerinizde önce bir avukata danışmanızı öneririm.