Mesajı Okuyun
Old 17-05-2012, 03:12   #6
gençhukukçu54

Borcu kabul eden borçlu hakkında takip kesinleşmiş ise haciz yapılabilir. İcra takibinde birden fazla borçlu bulunması halinde mükerrer tahsilat olmaması şartıyla takibin açılışından sonra icra işlemleri ayrı ayrı yapılır. Biri itiraz etmemiş, diğerine ise tebligat yapılamamış ise, hakkındaki takip kesinleşen borçlu hakkında haciz işlemleri yapılabilir bunun yanı sıra öteki borçlunun adres tespiti vs. talep edilebilir. Aynı şekilde borçlulardan birinin süresinde itiraz etmiş olması icra dosyasını sadece o borçlu yönünden durdurur.(ilamsız takip ise) Zira kanun lafzında da daima "itiraz eden borçlu" ibaresi kullanılmıştır.
Borcu kabul eden borçlunun mallarının haczine dair talebinizin reddi halinde şikayet yoluna başvurmanızı öneririm.

İtiraz edip ardından parayı yatıran borçlunun durumu ne olur bilemiyorum. Ancak size önerim itirazın iptali davası açmayıp "itirazı kabul ediyoruz" şeklinde dosyaya beyanda bulunmanız. Nitekim arkası yazılmamış bir çekte ciranta hakkında takip başlatmışsınız. Çekte muhatap bankaya yapılan ibrazın protesto yerine geçtiği ve süresinde protesto yapılmaması halinde müracaat borçlularına başvuru hakkının yitirileceği, sizin dosyanızda da itiraz edenin ciranta olduğu hususları birlikte değerlendirildiğinde davayı kaybetme ihtimaliniz yüksek kanaatimce.

Bu durumda icra müdürü dosyadaki parayı kime verecek ya da bu konuda ne kadar emin bir tutum sergileyecek merak ediyorum

Saygılar