16-05-2012, 15:00
|
|
|
Sayın Meslektaşım,
Sizinle aynı dava durumunu yaşıyorum. Vergi Mahkemesi dava açma süresi içinde yapılmayan idari düzeltme taleplerinde, talebin zımni veya açık reddinde Gelir İdaresi Başkanlığına şikayet yolu ile başvurulması gerektiği gerekçesi ile dava dilekçesinin Gelir İdaresi Başkanlığına tevdiine karar verdi.Bu karar henüz kesinleşmedi ve temyiz süresi içindeyiz. Esasen müvekkil tarafından zımni red üzerine gelir idaresi başkanlığına şikayet yoluyla başvurulmuş ancak bende bilgisi olmadığından ve şikayet yoluna gitmeden dava yoluna gidebileceğimiz düşüncesi ile doğrudan dava açmıştım. Ancak gelir idaresi başkanlığının şikayetin red kararı ile vergi mahkemesinin yukarıda açıkladığım kararı aynı zamanda gelmiş oldu.Yani henüz mahkeme kararının temyiz süresi içindeyiz ki bu karar kesinleşmemiş durumda. diğer yandan red kararı da geldi ki ben dava süresini kaçırmamak için bu redde karşı da dava açmak zorundayım. Bu durumda sizin sorunuza konu olan derdestlik söz konusu olabilecek. Siz nasıl bir yol izlediniz ve nasıl çözüm ürettiniz paylaşırsanız çok memnun olurum.
İyi çalışmalar, Saygılar.
|