16-05-2012, 10:45
|
|
|
İmar planını iptali-süreyi kaçırma
Sayın meslektaşlarım hepinize kolay gelsin.Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Karayolları Bölge Müd.belediye ile kamulaştırma kararı almadan yol yapım düşüncesi ile yazışma yapıyor.Belediye encümen kararı ile imar planına işliyor.
Tapuda kamulaştırma şerhi bulunmuyor.
Müvekkil adayı arsasını kat karşılığı müteahite vermek istiyor.Müteahit belediyeden imar durumunu sorunca belediye encümen kararına istinaden söz konusu yerin belediyenin aldığı karar gereğince karayollarının söz konusu arsadan yol geçireceğini söylüyorlar ve müteahit almaktan vazgeçiyor.
Araştırmalarım sonucunda imara ilişkin kararın 30 gün askıda kaldığı bu aşamada itiraz edilebileceği ve belediyenin itirazı kesin olarak karara bağlayacağını anladım.
Ancak bu olaylar 2003 yılında oluyor.Karayolları 2003 yılından bugüne kadar herhangi bir kamulaştırma kararı aldırmadı.Müvekkil adayı da bu durumu müteahitin kendisine söylemesi ile öğreniyor.
1-Biz belediyeye başvurup belediyeden kararını kaldırmasını isteyebilir miyiz?
2-Süreleri kaçırdığımızdan dolayı işlem uygulanmadan iptal davası açamıyoruz gibi.İptal davası açmamızın bir yolu var mı ?
Ben şu an stajyer avukatım ve açıkçası idare hukuku en az bilgi sahibi olduğum alan olduğundan yardımlarınızı bekliyorum.İyi çalışmalar.
|