Mesajı Okuyun
Old 26-01-2007, 12:59   #12
bilirkişi

 
Varsayılan

Barolar Birliğinin CMK. alacaklarımız konusunda neden bu kadar umursamaz bir tavır takındığını, bu tasarıyı okuduktan sonra daha iyi anladım. Aslında ilk bakışta birbiriyle bağlantılı görünmese de, bu tasarı yönetimdekilerin bizim sorunlarımızla ilgili bakış açısını çok net biçimde ortaya seriyor.
Tasarı açık bir biçimde genç avukatların işini daha da zorlaştırıp, yıldırmak, bezdirmek, safdışı bırakmak amacını taşıyor. Eski avukatlara onursal üyelik gibi kabul edilemez bir ayrıcalık verilirken, ücretli avukat tabir edilen kişilerin oy hakkı elinden alınıyor.Bilindiği gibi avukatlık mesleği zaten doğası gereği, deneyimli,eski avukatların daha avantajlı olduğu bir meslektir. yeni avukatların işi her zaman daha zordur.bunun neden daha fazla zorlaştırıldığını anlamak güç.
Bence barolar birliği, gerek avukatlık sınavının kaldırılması , gerekse yeni hukuk fakültelerinin açılarak ihtiyaçtan fazla mezun verilmesi konularında üzerine düşen görevi yapamamış olmaktan kaynaklı, böyle aceleye getirilmiş bir çözüm buldu, fakat gözden kaçırılan önemli bir husus bu tasarının hukuka aykırı bir içerik taşıdığı. tasarı avukatlar arasında sınıf ayrımcılığı yaratan efendi- köle zihniyetini savunan, avukatlık ortaklıklarının şube açmasıyla , tekel oluşumuna fırsat veren, güçlünün daha güçlü, zayıfın daha zayıf olmasını amaçlayan , kendisini hukukçu olarak tanımlayan hiçkimsenin kabul edemeyeceği bir tasarıdır.