Mesajı Okuyun
Old 09-05-2012, 13:47   #4
ysfaslan

 
Varsayılan Takipten sonra borçlunun ölümü- hükmi red- ödeme emrinin usulsüzlüğü

Tüm meslektaşlarıma hayırlı günler dilerim. Sormak istediğim husus konu başlığı ile aynı olduğundan bu başlıkta sorumu yöneltmekteyim.
Müvekkilin babasına karşı 2008 yılında takip yapılıyor
Babası 2009 da vefat etmiş.
İcra takibi kesinleşmi-kesinleşmemiş mi bilmiyoruz(kesinleştiğini kabul edelim)
Takip alacaklısı aldığı yetki ve veraset ilamı ile tüm mirasçılara ödeme emri gönderiyor.(2012 mart ayında tebliğ alınmış)
fakat gelen ödeme emri sanki vefat eden babaya geliyormuşçasına geliyor yani ödeme emrinde "...mirasçıları" şeklinde bir ibare yok, mirasçıların isimleri de yok -muhtıra niteliğinde de değil doğrudan ödeme emri-...2008 yılında başlatılan takipteki ilk ödeme emri şeklinde gönderiliyor. (Borçlu muris görünmekte)

mirasçılar imza babamıza ait değil ve tereke borca batık şeklinde bir dilekçe yazıp bilmediklerinden itirazı merciye diil de daireye yapıyor.(takip kambiyo senedine dayanmakta)Şuan takip kesinleşmiş durumda
alacaklı vekili mirasçı kızının arabasına haciz koymuş ve oğlunun maaşına..
Konu özetle böyle. Burada hükmi red söz konusu.tereke borca batık sadece emekli maaşı var fakat emekli maaşıda terekeden sayılmadığından borca batıklığa engel değil.
1- Mirasçılar için mirası red süresi ödeme emrinin tebliğinden itibaren 3 ay şeklinde değil midir?bu süre zarfında takibin durması gerekmez mi? böyleyse bu süre dolmadan haciz tatbik edildiğinden nasıl bir prosedür takip edilir?
2-Gönderilen ödeme emri usulsüz/ geçersiz değil midir? öyle ise sadece ödeme emrinin iptali mi istenmelidir?
3- Doğrudan hükmi reddin tespiti ve ödeme emirlerinin iptali yönünde tespit davası açıp tazminat talep etsek ?
Hangi yol izlenmeli veya hangi yol daha doğrudur.. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum..