08-05-2012, 16:31
|
|
|
Destekten Yoksun Kalma-İbraname
Arkadaşlar merhaba,
Müvekkillin eşi ve 3 çocuğu 2009 yılında karşı tarafından%100 kusurlu olduğu bir trafik kazasında vefat ettiler. Biz de sigorta şirketi,araç maliki ve sürücü hakkında maddi manevi tazminat davası açtık. Dava devam ederken sigorta şirketi bize 90.000 civarında ödeme yaptı ve bu miktarla sınırlı olarak ibralaştık. Tabi kalan alacaklarımız için davaya devam ettik. Bilirkişinin tanzim ettiği raporda ise, sağ kalan eşin dava devam ederken yeniden evlenmesi sebebiyle sağ kalan eş açısından , olay tarihinden evlilik tarihine kadar hesaplama yapıldığı ve sigorta şirketi tarafından 54.000TL civarında fazlasıyla ödeme yapıldığı (bu kısımla ilgili ibralaşmıştık) fakat aynı müvekkilin ölen çocuklardan dolayı ise 41.000TL bakiye alacağı olduğu belirtilmiştir. Benim sorum ve içinden çıkamadığım konu ise şu; Benim davayı ıslah etmem halinde sigorta şirketi daha önce fazla ödeme yaptım mahsup edilsin iddiasında bulunur mu? Yorumlarınızı ve özellikle varsa konuya ilişkin varsa Yargıtay kararlarınızı bekliyor ve rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler.
|