Mesajı Okuyun
Old 08-05-2012, 16:24   #1
Konuk

Varsayılan Mali ve hukuki yönden kendimi nasıl savunabilir, koruyabilirim?

8 aylık evliyiz. Düğün sürecinde pek çok sıkıntılarımız oldu. Ailelerimiz bir türlü sıcak ilişkiler geliştiremedi. Bu durum evliliğe de yansıdı, yansımakta. Uzun süren flört dönemimize rağmen eşimin hiç tanıyamadığım yönleri ile evlenince tanıştım. Hayata karşı öyle büyük hayal kırıklıkları taşıyorum ki içimde. Oysa çok mutlu bir yuvam olsun istemiştim. Şimdi ise neredeyse hergün yastığım ıslanıyor geceleri ağlamaktan. Bütün bu üzücü süreçte beni en çok yaralayan eşimin beni sık sık boşanma ile tehdit etmesi oluyor. Köy kökenli bir aileden geliyorum ve bizim oralarda boşanmak bir kadın için büyük bir ayıp, ailesi için de. Oysa onun kültürü bambaşka. Dedesi bile üç kez evlenmiş, onlar için evliliği sürdürmek adına büyük çabalara girmeye gerek yok. Eşim herşeyin farkında ve bu yüzden beni bu zayıf noktamdan vuruyor. Bunu söylemeye hakkım yoktur belki ama artık usandım. İyi bir işim ve gelirim var. Bir yandan da doktora eğitimimi sürdürüyorum. Evlendiğimizden beri eşimle hesaplarımız ayrı, harcamalarımız da. Ben yeni bir iş ve yatırım planı içindeyim. Ancak eşime güvenmiyorum. Beni yarı yolda bırakmasından, boşanıp onlarca yıllık emeğimde hak iddia etmesinden endişeliyim. Bu nedenle kariyerimde önemli bir adım olacak bu iş yatırımını yapamıyorum, ve yapmak için de boşanmayı beklemek istemiyorum. Bilemiyorum belki de mutlu oluruz. Ben sadece yoluma bakmak, odaklanmak istiyorum. Birikimimi ve enerjimi harcayarak kuracağım bu işten onu nasıl izole edebilirim. Mali ve hukuki yönden kendimi nasıl savunabilir, koruyabilirim?