Mesajı Okuyun
Old 01-05-2012, 13:58   #1
sebepsiz zenginleşme

Varsayılan İş kazası süre

Daha önce iş kazası nedeniyle dava açmadım izlenmesi gereken yolları forumda yazılanlar kadarını okudum teşekkürler ancak sistematik halinde neler yapılabiliri maddeler halinde yazacak üstadlarım olursa sevınırım müvekkil taşeraon firmada boya yaparken aşağı düşmekte sigortası yapılmamış 7 ay sonra avukata danışmayı akıl etmişler ssk'ya iş kazası olduğunu bildirmemişler devlet hastanedsine başvurduklarında şahısın dosyasını istemeye gittiklerinde müvekkile veremeyeceklerini avukatın olursa veririz demişler sskya iş kazası gerçekleştiğini bildirmeleri için Unkapanına gitmelerini söyledim bundan sonraki aşamalarda ne yapılmalı?
a)Alt işveren ile diğer iveren müteselsil sorumlu mudurlar?b)İşveren barer takmadığını işçinin bilmesi gerektiğini iddia ettiğinde sizce bu durumda kusur oranı belirlenirken ne kadar etkili olur
c)Olay meydana geldikten 7 ay sonra iş müfettişleri iş kazası olup olmadığını nasıl tespit edebilir ki sonuçta en geç 2 gün sonra bildirimde bulunmalıki sıcağı sıcağına tespitler yapılabilsin
d)Malulen emeklilik koşulları nelerdir
e)Geçici aylık bağlanmasını gene de müvekkil alabilir mi olaydan 7 ay geçmiş
f)Neticei talepte vurgulamam gerekenler nelerdir yargılama gideri avukatlık ücreti hariç