Mesajı Okuyun
Old 23-04-2012, 22:12   #1
av.ahmet eren

 
Varsayılan örnek 13 itiraz hak.

Borçluya örnek 13 ödeme emri tebliğ edilir. Borçlu süresinde itiraz eder. İtirazın da ise" ödeme emrindeki borç benim borcum değildir. Ben bu borcu kabul etmiyorum, benim kira borcum yoktur." demektedir.Burada kira akdi sözlüdür.
Aynı zamanda takip borçlusu son 2 aylık kira bedelini ödeme emrini tebliğ aldıktan sonra postaneye adi posta havalesi ile yatırır ve bunun makbuzunu da dosyaya ibraz eder.

Şimdi bu durumda itirazın kaldırılması ve tahliye talepli dava açmak gerekmez mi? Borçlu burada kira akdine itiraz etmiş midir?

Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Çünkü İcra Hukuk Mahkemesi, davamızı reddederek gerekçeli kararında " taraflar arasındaki sözlü kira akdini itirazında kabul etmediği, böylelikle taraflar arasındaki kiracılık ilişkisi ve talep edilen kira parası ayrı yargılamayı gerektirir... vsvs... " demektedir.

Tabi doğal olarak da benim hukuk mantığım bunu kabullenemiyor. Kira akdini açık ve kesin olarak reddetmeli diyor. Bu durum sizce söz konusu mu bu itirazda?