Mesajı Okuyun
Old 18-04-2012, 11:29   #1
Konuk

Varsayılan Annem yıllardır şiddet görüyor, Can güvenliği yok ne yapmalıyız?

Merhaba,
Ben annemin sorununa bir çözüm arayışındayım ve ne yapacağımız konusunda bilgimiz yok. yardımcı olursanız çok mutlu olucaz. Benim annem yıllardır babamdan şiddet görüyor. Şuan 52 yaşında her ikiside ancak babamın uyguladığı şiddet yıllar geçtikçe daha da arttı. Annem defalarca ayrılmayı denedi ama yapamadı. Babamın ruhsal problemleri var. Kendisi sinir hastası. Şuan başka( şeker, kalp) hastalıkları da var. Kendisi aslında bakıma muhtaç bir insan. Annem bu durumlar yüzünden ayrılamadı. Ama yıllardır hayatı telikede. babam bıçakla vs. sürekli üzerine yürüyor. bu zamana kadar bişey yapamamış olması büyük bir şans. Annem hergün ölüm korkusuyla yaşıyor. ben ve kardeşlerim de rahat değiliz. Anmem bizim yanımıza geliyor fakat bu da çözüm olmuyor. Ben ve ablam evliyiz. bir de erkek kardeşimiz var o da şehir dışında çalışıyor. Annem ayrılmayı istiyor ama babamın rahat durmayacağını biyliyoruz. Kendini kaybedince ne yaptığnı bilmiyor. Daha sonra da etrafındaki insanlara yalanlar söyleyerek haklı gibi davranıyor. kendini inandırıyor. bu durumda ne yapmalıyız bilmimyorum. babamın ya tedavi olması gerek yada bunun çözümü nedir lütfen yardımcı olun. ayrılmak çözüm değil, kendisi hasta ve yalnız kalacak durumda değil. bir gözü de görmüyor. böyle bir durumda ciddi şiddet uygulayabilen bir insan kendisi. biz çözüm bulamıyoruz lütfen siz bir yol gösterin. yoksa televizyonlardaki olayların bir benzerini biz yaşayacağız. annem defalarca karakola gitti. onlar geri annemi eve gönderdiler. babamı karakola alıp geri bıraktılar aynı gün. (babamın bundan yaklaşık 20 sene önce bir kriz geçmişi var. o zaman sinir hastası olarak rapor vermişlerdi. şuan görünüşte normal gibi ama değil. İnanılmaz yalanlar söylüyor, geceleri gözleri açık nöbet geçiiriyor, bayılır gibi yere yatarak yutkunuyor. sara nötebeti gibi. bazen gece uykulu haliyle dışarı çıkıyor. )
Bu yaşananların özeti lütfen yardımınızı bekliyoruz. kolay gelsin