16-04-2012, 12:29
|
|
|
bankaya karşı menfi tespit
değerli meslektaşlarım, avukatlığın başlarında olduğumdan dolayı size birkaç sorum olacak, şimdiden teşekkür ederim..
müvekkil 2007 yılında işyerinde çalıştığı dönemlerde firmanın ortağı x kişisi ile birlikte bir limited şirketini, çalıştığı iş yerinin sahibinden 3 ay sonra devir etmek şartıyla devralmıştır.imza yetkilisi söz konusu x kişisidir. 3 ay geçtikten sonra noter satışı ile yine 2007 tarihinde y adlı başka bir çalışana şirket devredilmiştir.aradan 1 ay geçtikten sonra eski iş yerinin sahibi müvekkilime devir evrakları diye devrettiği şirkete ait tüm resmi evrakları imzalatmıştır.bu arada müvekkil resmi gazeteden düşürülmediği için sorumlu gözükmeye devam etmektedir.aynı zamanda devir işleminden sonra firma adına çekler ve faturalar kesilmiştir. bu durumu müvekkilim sonradan kendisine icra takiplerinin gelmesi ile anlamıştır.icra takipleri ise bir bankadan kredi sözleşmeleri/ihtarnameler konusu ile gelmiştir. banka çeklerin kaşılığını müvekkilden tahsil etmek için takiplere girişmiştir. Müvekkil her icra dosyasına itirazda bulunmuştur. (takipler 2010 ve 2011 yılına aittir)
şimdi, müvekkil bana geldiğinde durum izah ettiğim gibidir. müvekkil hem imzaya yetkili değil hem de devirden sonra kesilen çekler nedeni ile takip borçlusu durumundadır.(çek karnesini imzalatmışlar)(sırf gazeteden düşmediği için)
sorum şu; açacağım menfi tespit davasında şansım nedir? ve müvekkilin gazeteden düşümü tarafımızca yapılamamaktadır çünkü defterler iş sahibinin elindedir, bu durumu davada kanıtlama şansım nedir?kötü niyet tazminatı istemem başıma dert olur mu?
kişiler hakkında müvekkil bana gelmeden dolandırıcılıktan şikayet etmiş, akıbetini bilmiyorum.
yargıtay kararlarıı var mıdır konuyla alakalı?
|