11-04-2012, 13:31
|
|
|
Sebepsİz ZengİnleŞme
Merhabalar,
Müvekkil şirket, davacı şirkete ait taşınmazı bedelini peşin ödeyerek satın almıştır. Ödemeyi tapu devri esnasında elden nakit olarak yapmıştır. Bu alım satım tarihinden yaklaşık 7 ay sonra, davacı şirket, müvekkil şirket aleyhine sebepsiz zenginleşmeye dayalı dava ikame etmiştir. Davasında, müvekkil şirket ile mal alım satımı hususunda SÖZLÜ anlaşma yaptıklarını, bu sözleşme karşılığında kendilerinin ödemeyi taşınmaz devri vererek gerçekleştirdiğini, ancak müvekkil şirketin malların tamamını teslim etmediğini iddia ederek, sözde teslim edilmesi gereken ancak teslim edilmeyen malların bedelinin ödenmesini istemişlerdir. Müvekkil şirket ile davacı şirketin yapmış olduğu sözlü yahut yazılı herhangi bir anlaşması bulunmamaktadır. Davacı şirket, müvekkil şirkete sattığı taşınmaz karşılığında fatura kesmiş, dava dilekçesinde faturayı teslim ettim demesine rağmen, herhangi bir şekilde tarafımıza fatura teslim edilmemiştir. Müvekkil şirket faturayı teslim almadığı için, tutmakla yükümlü olduğu defterlere ne faturayı, ne de taşınmaz alım satımına ilişkin bilgileri kaydetmemiştir. Karşı taraf bunu bildiği için, hem kendi ticari defterlerine, hem de müvekkile ait ticari defterlere dayanmaktadır. Müvekkil şirkete ait defterlerde kayıt olmaması karşı tarafını haklı kılar mı? Bu hususta elinde Yargıtay kararı olan, yahut sonuçlanmış davası bulunan veya fikri olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkür eder, herkese iyi çalışmalar dilerim.
|