Mesajı Okuyun
Old 11-04-2012, 10:55   #5
limpid

 
Varsayılan

"Markanın müvekkiliniz tarafından üretilen ürünler için kullanılması dışında hakkın tüketilmesi söz konusu olmaz."

mesajınızda belirtmiş olduğunuz bu cümleyi biraz daha açabilir misiniz?

"Açıklamalarınıza bakınca, karşı tarafın markanın kaynağı ve itibarı konusunda da yanıltıcı beyanlar ileri sürdüğü anlaşılıyor. Bunu ispatlayabiliyorsanız tazminat konusunu değerlendirirken KHK'nın 68. maddesini de değerlendirmenizi öneririm."

evet bunu ispatlayabiliyorum gerek yaptırdığım tespitte gerekse şuan web sitesinde halen kendileri tarafından üretildiği yazılı. ancak 68'e göre zararımın ne olduğunu tam olarak tespit edemiyorum. acaba lisans bedeli gibi bir rakam mı olmalı bu? eğer karşı tarafın defterlerinden vs. araştırma yapılarak belirlense o zaman sadece bizim satığımız ürünlerin bedeli mi hesaplanacak?

bir de şu husus var. yaptırdığım tespitte web sitesinin sahibinin kişi olduğu belirlenmiş ve bu kişi de bizim mal sattığımız sahıs. ancak web sitesinde şirket ismi var ve aslında bahsettiğim şahıs bu şirketin de kurucu eski ortağı. sitedeki irtibat numaraları da şirkete ait. ben davayı hem şahsa hem de şirkete açmak istiyorum. şirketin bu web sitesi benim değil tespitte de görüldüğü üzere şahsın demesi onu haklı kılmaz diye düşünüyorum. çünkü bir şirket internette web sitesi olduğundan haberi olmadığını ileri süremez gibi geliyor. en fazla onun için husumetten dava reddedilir. haksız mıyım?