Mesajı Okuyun
Old 05-04-2012, 05:36   #2
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Can Altuntaş
SAyın Meslektaşlarım,

Avukat karşı tarafa şunu söylüyor:

"Eğer müvekkilime borcunu şimdi ödersen iyi olur. Yoksa dava açarız hem borcunu ödemek zorunda kalırsın hem de müvekkilimin bana ödediği vekalet ücreti de dahil olmak üzere dava için yaptığımız masrafları."

Müvekkilin ödediği değil o dava için öngörülen avukatlık ücret tarifesindeki tutar üzerinden vekalet ücretine hükmedilecek. Yani ben müvekkilden 10000 Euro almış olsam bile muhtemelen 1000 2000 arası bir vekalet ücretine hükmedilecek. Karşı tarafa bu beyanım Avukatlığa ilişkin mevzuatta hangi hükmün ihlali olabilir? Bir de bu konuya ilişkin emsal bir TBB kararı paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Saygılarımla

Niye meslektaşınızın yalan söylediğini düşünüyorsunuz, HMK 329. maddesini hatırlatmış olamaz mı?

Alıntı:
MADDE 329- (1) Kötüniyetli davalı veya hiçbir hakkı olmadığı hâlde dava açan taraf, yargılama giderlerinden başka, diğer tarafın vekiliyle aralarında kararlaştırılan vekâlet ücretinin tamamı veya bir kısmını ödemeye mahkûm edilebilir. Vekâlet ücretinin miktarı hakkında uyuşmazlık çıkması veya mahkemece miktarının fahiş bulunması hâlinde, bu miktar doğrudan mahkemece takdir olunur.

(2) Kötüniyet sahibi davalı veya hiçbir hakkı olmadığı hâlde dava açan taraf, bundan başka beşyüz Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar disiplin para cezası ile mahkûm edilebilir. Bu hâllere vekil sebebiyet vermiş ise disiplin para cezası vekil hakkında uygulanır.