Mesajı Okuyun
Old 02-04-2012, 12:48   #1
ncoban

Acil Ölünceye kadar bakma sözleşmesi noter kanalı ile iptal edilebilir mi yoksa dava mı açılmalı?

İyi günler,
Müvekkilim 2000 yılında yapmış olduğu ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile sahip olduğu bütün taşınmazlarını 3.bir kişiye devretmiştir;ancak bu kişi bu sözleşmeyi tapuda şerh ettirmemiştir.Bu sözleşmeye rağmen bakma borçlusu olan kişi müvekkilimi bakmadığı gibi onu huzur evine dahi yatırmaya çalışmıştır.Müvekkilimin yakınları geçen hafta evini temizlemeye gittiğinde evini berbat halde bulmuşlar ve müvekkilimi kendi yanlarına almışlardır.Şimdi müvekkilim ölünceye kadar bakma sözleşmesini iptal ettirmek istemektedir.Yapmış olduğum araştırma sonucunda eğer sözleşme tapuya şerh düşülmüşse iptalin mahkemeden isteneceğini buldum;ancak benim olayımdaki gibi tapuya şerh verilmemişse yine mahkeme kararı ile mi iptal edilecek yoksa noterden yapılacak tek taraflı bir bildirim ile de iptal olanağının olup olmadığı hususunda bir karar varamadım.Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılarımla.