Mesajı Okuyun
Old 01-04-2012, 15:01   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hukukkuşu
Değerli meslektaşlarım,bu konuyu daha önce kararların kesinleşmesi başlığı altında diğer üstadlarımla paylaşmıştım ancak henüz işin içinden çıkamadığımdan ayrı bir başlık olarak açmayı uygun buldum.
Özetlemek gerekirse; Boşanma kararının verilmesi ile taraflar maddi/manevi tazminatın artırılması/azaltılması yönünden temyiz yoluna gidiyor.Ancak her iki taraf da temyiz dilekçelerinde boşanma kararını temyiz etmediklerini sadece tazminat yönünden temyize gittiklerini açıkça belirtiyor.Yargıtay, hükmü manevi tazminat yönünden bozuyor ve diğer tüm kısımlar için onama kararı veriyor.Yerel mahkeme de uyma kararı veriyor ve manevi tazminatı artırıyor.Şimdi karar tebliğe çıkacak.
Boşanma kararının temyiz edilmemesiyle boşanma kesinleşmiş oluyor ve böylece boşanmanın fer'i olan tazminatlar için ilamlı takip yoluna gidebileceğimi düşünüyorum.Bu konuda çeşitli yargıtay kararları buldum.
Ancak şimdi manevi tazminatında artırılmış haliyle icra yoluna gitmeyi düşünüyorum.Sorularım şunlar;
Boşanma tam olarak hangi tarihte kesinleşmiştir?Karar tarihi mi?Boşanmanın temyiz edilmediğini bildirme tarihi mi?Yoksa Onama tarihi mi?
Onanan maddi tazminat için hangi tarihte, bozulup uyulan manevi tazminat için hangi tarihte faiz işlemeye başlayacak?..İyi çalışmalar dilerim.

Her alacak için boşanmaya ilişkin hükmü kesinleştiği tarihten itibaren faiz işletilir.

Alıntı:
Ayrıca sizce "henüz tebliğ edilmemiş" bozmaya uyma kararı için icra yoluna başvurabilir miyim?
İlginiz için çok teşekkür ederim

İlamlı takip yapabilmeniz için elinizde "ilam" olmalı.