Mesajı Okuyun
Old 30-03-2012, 14:34   #5
Esra DEMİRKAN

Soruda karanlık olan nokta bu:
"Malik olmayan kiralayan" malikten kiraya verme yetkisini almış mı?

Bunun cevabını konu başlığını açan meslektaşımızın verecektir muhakkak. Ancak benim kannatim şu yöndedir.
Malikten kiralayan yetkisi almak, yazılı şekle tabi değildir. Sözlüde olabilir. uygulamada Malik Baba oğluna, malik eş karısına bu yetkiyi sözlü olarak verebiliyor. Zira kiralayanın Kira sözleşmesinde imzasının bulunması bir yana malikin dava açılana dek ses çıkarmayıp kiracı veya kiralayana kira bedellerinin tarafına ödenmesi için ihtar çekmemesi, kiralayanın kira bedelini almasına ses çıkarmak yerine tahliye davası devam ederken kiracıyla yeni kira akdi imzalaması, ( Dava devam ederken müdahale edebilidi ) kiralayana yetki verdiğinin zımnen kabulü ve ispatı değilmidir. Esasen malikin kiracıyla yeni sözleşme akdetmesi dahi o tarihe kadar kiralayana yetki verdiğinin fakat o günden itibaren bu yetkiyi aldığının göstergesidir. Ancak bunu sonlandırmakta yanlış yol izlemiştir. Kiracıyla yeni sözleşme yaparak değil kiralayana ihtar çekerek sona erdirmesi gerekirdi. Malikin sözlü olarak verdiği kiraya verme yetkisini, ispat hukuku bakımından sonlandırmanın uygulamadaki şekli ihtar çekmektir bana göre.