Mesajı Okuyun
Old 29-03-2012, 17:07   #1
Av.Ferdi Ay

Acil Danıştay'da reddedilen bir davamız hak.

Merhaba.Danıştayda unvan değişikliği ve atama yönetmeliğinin ek 1 değerlendirme formunun 8.maddesinin 1/a fıkrasının iptali istemiyle dava açılmış ve dava devam ederken zaten ilgili yönetmelik fıkrası başkaca dosyadan iptal edildiği iç.in bu dosyada bu yönden karar verilmesine yer olmadığı kararı verilmiştir.Davacının talebi,puanının davalıdan daha yüksek olduğu iddiasıdır.Kararda şöyle denilmektedir."ek 1 değerlendirme formu incelendiğinde davalının puanının toplama hatası sonucu 24.21 olarak hesaplandığı,gerçekte puanının 24.75 olduğu anlaşılmıştır" Şimdi yönetmeliğin ilgili fıkrasının iptali yönünden karar verilmesine yer olmadığı kararı verilmişnihai başarı listesinin iptali istemi yönünden red kararı verilmiştir.Bu hususta yapılabilecek birşey olup olmadığının öğrenmek istiyorum.Danıştay İdari Dava Daireleri kurulu nezdinde temyiz edebilirmiyiz,hangi yönden birşeyler yakalayabiliriz.(Ben davacı tarafın yakınıyım,vekil değilim) İdari davalar hususunda bilgisi olan meslekdaşlardan rica ediyorum.Bir kaç görüş verirlerse sevinirim.