Mesajı Okuyun
Old 29-03-2012, 16:55   #4
Av. Caner Arıcı

Alıntı:
Yazan Av. Can Altuntaş
Sayın Meslektaşlarım,

Dava açacağım şahıs cezaevinde ve vesayet altında. Vasisinin kim olduğunu bilmiyorum. Sağolsunlar cezaevinden de en ufak bir yardım göremedim. Resmi yazılar gönderiyorum ama cevap yok. Dava dilekçemde vasiyi belirtmezsem direk davalı ve adresini yazarsam daha sonradan hakim gerekli araştırmayı yapıp vasiyi bulur mu yoksa davam red mi edilir? Davayı bir an önce açmam gerekiyor müvekkilim çok sabırsız anlatamıyorum durumu bir türlü. Bu yüzden çok acil yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler

"Özgürlüğü bağlayıcı bir ceza ile cezalandırılan her ergin kısıtlanacağından, böyle bir kişinin fiil ve dava ehliyetine sahip olmadığı kuşkusuzdur (Yargıtay 10.HD. 2007/22060 E.-2009/1445 K.).

Bu durumda, sizin de bildiğiniz üzere vesayet altında bulunanın vasisini de davalı tarafta göstermelisiniz.

Hükümlünün cezaevine girmeden önceki ikametgahında bulunan sulh hukuk mahkemesine hükümlüye vasi atanması için re'sen ihbarda bulunulur. İhbar yazısını alan mahkeme vasi tayini için gerekli araştırmaları yapar ve hükümlüye vasi atar. Buna göre; hükümlünün ikametgahının bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesinde araştırma yapıp vasinin kim olduğunu öğrenebilirsiniz...