Mesajı Okuyun
Old 27-03-2012, 15:49   #1
LAWYER2763

Varsayılan tapu kaydındaki hatalı ölçüm - tersimat hatası - yeni malikin tazminat hakkı

sayın meslektaşlarım bir konu da dava açmayı düşünüyorum ama kararsızım bu yüzden sizinle paylaşma gereksinimi duydum .

Müvekkilin başkasından almış olduğu bir arazide ölçüm yapılıyor ve tapu kaydındaki ölçümden 20.000 ,00 metre kare az çıkıyor ve önceki ölçümün tersimat hattasından ileri geldiği şimdiki ölçümün doğru olduğu kounusunda kadastro müdürlüğünden yazı gelmiştir biz sonradan yapılan ölçümün hattalı olduğunu sulh hukuk mahkemesinde itiraz ettik ve keşif oldu nitekim arazinin ölçümü sonraki yani 20.000 eksik çıktı .Benim kafama takılan şu müvekkil tapu kaydındaki miktara göre adama para ödemiş ve tapuyu üzerine almıştır.şimdi ise aldığı tapudan 20.000 metre kare esksik çıkıyor.Yapılan bu hatadan dolayı acaba hazineye karşı tazminat davası açsak ve müvekkil tapu kaydına güvenerek bu arazıyı satın aldığı şimdi ise arazinin ölçümü eksik çıktığı bu zararın giderilmesini talep etsek nasıl olur bunu yapan meslektaşımız var mı veyaaa saygılarımlaaaa