Mesajı Okuyun
Old 23-03-2012, 17:02   #6
GünHan

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Bir daireyi deniz manzarası olduğu için emsallerinden daha pahalıya almadan önce, önünde boş arsa olduğu, o arsanın imar durumu ve gün gelip de oraya bina yapılabileceği dikkate alınmalıydı. Yasal duruma göre yapılması mümkün olan bina, deniz manzarası kapanacak daire sahibinin bu ihmali nedeni ile engellenemez.
Bu nedenle Av.Armağan Konyalı'nın görüşüne katılıyorum; sorunuza göre haklı ve kazanılabilir bir dava açamazsınız.

Üstad, dogrudur da, bizim medeni hukuk derslerimizde klasik bir örnek hatırlıyorum: deniz manzaralı bir eviniz var ise bunun önündeki komşu, inşaat yapıp bu manzarayı kapatır ise MK2 ve MK 737 vd. de düzenlenen mülkiyet hakkına getirilen sınırlamalar - komşuluk hukukuna göre bu engellenir diye anlatmıştı.
Ayrıca, zaten imar kanununa ve yasalara aykırı bina veya inşaat yapımında kişi herhangi bir zarar görmese dahi kaçak ve yasal olmayan yapılar yetkili idare tarafından yıkılır.

Mülkiyet taşınmazın altında ve üstünde yasalar dahilinde sınırsız yetkiler verir diyen sayın arkadaşımın yanıtını anlayamadım. MK 683 vd. MK 737 vd. yasa değil mi o halde. Burada teknik ve detay bişey sordum, genel ifadeler ile cevap veya çözüm bulunabilen birşey olsa burada görüş paylaşımında bulunmazdım. Bu genel ifadesi için de teşekkür ederim yine de. İçtihat ile cevap ve çözüm bulmak sevindirici olacaktır.

Bu arada ben hocamı da arayıp bir görüşünü alayım en iyisi...