Mesajı Okuyun
Old 21-03-2012, 19:20   #1
Av. Can Altuntaş

Varsayılan Zımni Dönme ve Bedel İadesi

Sayın Meslektaşlarım,

Bir firmadan aldığım ürün ayıplı çıktı. Gizli ayıp olduğu için farkeder farketmez noter kanalıyla kendilerine ihtar çektim. Ancak ihtar metninde talebimi "ürünün iade alınması, uğradığım ..... tutarındaki maddi ve ... tutarındaki manevi zararın ödenmesi..." şeklinde belirttim. Yani bedel iadesi demedim. Şimdi Tüketici Mahkemesi'nde firmaya dava açacağım. Dava dilekçemin talep kısmına "ihtarnamedeki mehil süresinin bitiminden itibaren işlemeye başlayacak temerrüt faizi ile birlikte bedelin iadesine karar verilsin" şeklinde talepte bulunabilir miyim? Yoksa ihtarnamede bedel iadesi demediğim için karşı taraf temerrüde düşmemiş mi oldu? Açacağım davada karşı taraf böyle bir savunma yaparsa bunu çürüteiblir miyim?

Şöyle bir şey hatırlıyorum: Sanki ürünü gelip alın demek ya da direk bir şey söylemeden ürünü iade etmek zımnen dönme anlamına geliyordu ve bu fiili yapanın dönme seçimlik hakkını kullanarak malı iade edip bedel iadesi istediği varsayılıyordu. Ancak Yargıtay kararı bulamadım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla