Sayın claw
Önce sormadıklarınızı yanıtlayayım:
 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Felsefe bir bilim dalıdır(matematik,fizik,tıp vs. gibi) hangi bilim dalı tek başına savaşlara karşı çıkabilmiştir ki felsefe de çıkabilsin? |
|
 |
|
 |
|
Ben zaten ne felsefeden, ne de başka bir bilimden bir şey bekliyorum. Benim beklediğim insanlığın öldürmekten vazgeçmesi. Bunun için ne matematiğe, ne de felsefeye gerek bulunmaktadır.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Felsefenin amaçlarından bir taneside doğru bilgiye ulaşmaktır, |
|
 |
|
 |
|
''Öldürmeyeceksin'' bence doğru bir bilgidir ve bu doğru bilginin binlerce yıldır yararı olmamıştır.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Hukuk felsefesinin amaçlarından birtanesi de adalet kavramıdır |
|
 |
|
 |
|
Bir şeyin amacı ne olursa olsun, işe yaramalıdır.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Adalet ise haklı ile haksızın bilinmesine sağlar,yine geldiğimiz nokta bilgidir ki bu bağlamda felsefe için erkendir düşüncenize katılmıyorum. |
|
 |
|
 |
|
'Öldürmeyeceksin' bilgisi kullanılmadıkça başka bilgi için erkendir kanısındayım.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Çalmak kavramını sebep sonuç ilişkisinde değerlendirdiğimizde çalan insanında kendisine göre haklı nedenleri vardır,öldüreninde,savaşanında..Bu kavramlar günümüzde yaşanıyor diye insanlık geri diyemeyiz.. |
|
 |
|
 |
|
Bir hukukçu ne öldürmeye, ne de çalmaya 'haklı neden' yakıştırmalı. Öldürmeye ve çalmaya deam eden ve bu nedenle hala savaşan insanlığa geri denmez de ileri denir mi ? Daha kolay çalmak için silah geliştirilmesi ilerleme midir ?
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
düzensizlik de bir düzendir |
|
 |
|
 |
|
Bu maddede ''yanıtsızlık da bir yanıttır.''
Şimdi sorduklarınıza yanıt vereyim:
1- Öldürmekten vazgeçmek bir ilerlemedir. İnsanlık önce öldürmemeyi öğrenmelidir. Yoksa alacağı daha ileri bilgiler sadece öğretmenlerini öldürmesine yarayacaktır. İlerlemenin ilk adımı öldürmemektir.
2- Öldürmekten vazgeçmenin yararı gündelik, bildik ve basittir ama yaşamsal önemdedir.
Saygılarımla