Mesajı Okuyun
Old 16-03-2012, 19:03   #2
Av. Engin EKİCİ

Alıntı:
merhabalar,
müvekkilim adına kayıtlı 40 tane hayvan 3. şahıslar tarafından müvekkilimin rızası dışında hayvanların bulunduğu yerin sahibi tarafından satılıyor. yer sahibi ve alan 3. şahıs hakkında ilçe tarımda hayvanların adımıza kayıtlı olduğu ve rızamız dışında satış yapıldığı yönünde şikayette bulunuyoruz. c. sav. ca bu hukuki uyuşmazlık, ilçe tarımın tututtuğu kayıtlar istatistiki veri niteliğinde dolayısı ile hayvanların bulunduğu yer sahibi zilyet sayılır diyerek takipsizlik kararı verdi. bu arada ben bu dosyaya dayanarak da alacak davası açmayı planlıyordum. netice itibariyle hukuki ihtilaf olduğu kısmı kabul ediliyor ama hukuk mah. de de ilçe tarım kayıtlarına itibar edilmez mi bilemiyorum.(nasıl itibar edilmediğine hala aklım ermedi neticede resmi kayıtlar ) yardım rica ediyorum.
Sayın ayse1728;

Anlattığınız şekilde bir durumun varlığında, cumhuriyet savcısının aslında hukuki değil cezai bir uyuşmazlık söz konusu olmasına rağmen Medeni Kanun'un 973/1'e göre "Bir şey üzerinde fiili hakimiyeti bulunan kimse onun zilyedidir." hükmünü esas alarak hatalı bir yaklaşımla takipsizlik kararı verdiği sonucuna varıyorum.

Dolayısıyla, -eğer henüz yapmamış iseniz- 15 günlük süre içerisinde itirazınızı yapmalısınız.Zira cezai bir takibat yapılırken suçun oluşumuna ilişkin -yasak delil kapsamında olmamak kaydıyla- "delil" mahiyetindeki tüm unsurlardan yararlanmak gerekir. Tarım müdürülüğünün belirttiğiniz kayıtları da bu kapsamda ele alınabilecek, üstelik resmiyet ihtiva eden kayıtlardır.

Saygılarımla..