|
|
|
|
Borçlu hakkında 30000 TL'lik icra takibi başlatılmış ve borçlu borcun tamamına itiraz etmiştir. İtirazın iptali davası açılacağı zaman yapılan incelemede borçlunun takip tarihinden önce 5.000 TL kısmı ödemede bulunmuş olduğu farkedilmiştir. Yani borç aslında 25.000 TLdir.
İtirazın iptali davası açılırken dilekçede borçlunun itirazının 5000 TLsinin kabul edildiği belirtilerek 25.000 TL üzerinden itirazın iptali davası açılabilir mi?
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Av. Gnc,
Ödeme yapılan 5.000,00-TL'yi düşerek itirazın iptali davanızı 25.000,00-TL asıl alacak üzerinden açabilirsiniz.
Burada işlemiş faiz kalemine ilişkin talebinizi de ödeme yapılan tarihe göre 25.000-TL üzerinden hesaplayıp fazla olan işlemiş faiz kalemine olan itirazı da kabul etmeniz gerektiğini düşünüyorum.