Mesajı Okuyun
Old 12-03-2012, 18:17   #3
furugferruhzad

Hoş geldiniz aramızaHiç şaşırmadım.Sanırım ilk kez şikayet ediliyorsunuz.15 yıllık avukatım 15 yıl boyunca hiç şikayet edilmedim,son 1 yıl içinde iki kez şikayet edildim.Öncelikle bu durum mesleğin bir parçası üzülmeyin sakin olun.Süreci biliyorsunuzdur evrak bakanlığa gidecek soruşturma izni için ve sonrasında kovuşturma izni için,izin verilirse savunmanız alınır ve kuvvetle muhtemel görevi ihmalden dava açılır 5237 sayılı yasada görevi ihmal görevi kötüye kullanma içinde düzenlenmiş ayrı bir yasa maddesi yok.BİR HAKTAN VAZGEÇMEYİ DOĞURACAK İŞLEMLERDE AVUKAT MUTLAKA YAZILI BEYAN ALMALIDIR.Burada sıkıntı var ayrıca eş zamanlı olarak baroya da şikayet etmiştir.Ancak şu hususlar üzerinde durmak mecburiyeti vardır:

1) ZARAR doğmuş mu?5237 sayılı yasada bu suç ZARAR suçu olarak düzenlenmiştir çünkü ZARAR yoksa suç ta yoktur.

2)İŞÇİ ALACAKLARINI yeniden dava etme hakkı var mı müvekkilinizin zaman aşımı geçmiş mi?

3)Her türlü durumda yine de davaya masraf yaptım,açılmamış sayılmasına karar verildi zararım var diyecektir.Ama en kötü ceza alsanız bile HAGB kararı verilecektir.
AVUKAT MASRAFLARI KENDİ KARŞILAYAMAZ ÜCRETSİZ DAVA ALAMAZ ALIRSA BAROYA BİLDİRİR DAVA AÇILMIŞ İSE MASRAF AVANSININ İŞİN BAŞINDA AVUKATA VERİLDİĞİ KARİNEDİR.ÜZGÜNÜM HER ŞEY BİZİM ALEYHİMİZE.