|
|
|
|
Kiracının, örneğin GKHK. m. 11'e göre süresinde fesih bildiriminde bulunmaması, yani süreye aykırı olacak şekilde fesih bildiriminde bulunması halinde, bu bildirimin o dönem için geçerli olmadığı kanunen sabittir. Ancak, kiracı "daha önce gönderdiğim fesih bildirimim bu dönem için geçerlidir, dolayısıyla buna dayanarak sözleşmeyi feshediyorum" diyebilir mi? Ben bu hususun kanuni bir dayanağı olmadığını, her fesih bildiriminin, yapıldığı tarihi ve ihtarnamede belirtilen tarihleri kapsayacağını düşünüyorum. Ancak, bu bildirimi bir meslektaşım yaptığı için, acaba gözümden kaçan bir husus mu var diye düşünerek, siz meşlektaşlarımla da paylaşmak istedim. Saygılarımla...
(Not: 6098 s. TBK'nın 328. maddesinde belirsiz süreli kiralar için geçerli olabilecek, konumuzla ilgili bir madde var ancak bu kanun henüz yürürlüğe girmedi ve sözleşme belirli süreli.)
|
|
 |
|
 |
|
Kira sözleşmesi usulüne uygun feshedilmezse, "aynı koşullarda" 1 yıl daha uzar. Bu bir yılın sonunda da -bence- usulüne uygun fesih ihbarı aranmalıdır.