12-03-2012, 12:08
|
|
|
Sayın advocateso,
Müvekkil ilk önce dediğiniz şekilde başvuru yapmış ve reddi miras kararlarını da eklemiş ancak, mahkeme iki ayrı veraset ilamı verilemeyeceği önce ilk veraset ilamının iptal edilmesi gerektiği kanaatiyle talebi reddetmiş. Biz başvuru yapıp ilkinin iptalini ve yeni veraset ilamı verilmesini istediğimizde de mahkeme reddetti. Reddinde Yargıtay kararlarını gerekçe gösteriyor, gerçekten de Yargıtay "Mirastan ıskat ve mahrumiyet sebepleri, ya da mirasın reddi veya mirastan feragat halleri veraset ilamı istemeye engel değildir. Iskat,mahrumiyet,red,feragat "hukuki sonuçlarının terekenin bölüştürlmesi sırasında gözetileceğine" işaret edilmek suretiyle ve bu durumlar yok sayılarak miras, paylarını gösterir biçimde hüküm tesis edilmesi gerekir." diyor. Bu durumda ben herhangibir mahkemeye başvurduğumda reddi mirası belirtecek belki ama yeni pay durumlarını tespit etmeden eskisi gibi bir veraset ilamı verecek. Bana çok manasız geliyor o halde reddi mirasın anlamı kalmıyor. Sonuç olarak reddi miras miras payını etkiliyor. Nasıl bu durumlar yokmuş gibi veraset ilamı verilir anlayamıyorum.
|