09-03-2012, 16:29
|
|
|
Herkese İyi Günler,
Sorum Şu:
Müvekkilim 2003 tarihinden beri bir taşınmazı kiracı olarak kullanmaktadır.Bu taşınmaz, müvekkille aynı işi yapan başka firma tarafından satın alınıyor.Bu firma, müvekkilime taşınmazdan çıkması için tahliye davası açıyor.Bir yandan da müvekkilimin işini yaptığı taşınmazın tuvaleti dahil giriş kısmının bloke edilmesi gibi işgallerde bulunuyor.Kısacası müvekkilin bu taşınmazdan çıkması için elinden gelen baskıyı uyguluyor.Müvekkilim bu ambargolar yüzünden taşınmazın bir kısmını kullanamıyor ve son verilmesi için ihtarda bulunuyor karşı tarafa..Ancak karşı taraf bu ambargosunu devam ettiriyor.Bu sebeple de müvekkilim kira sözleşmesinde artma ibaresi olmasına rağmen kiraları arttırmadan ödüyor.
Hal böyleyken karşı taraf eksik ödenen kira farkı alacağı için icra takibi yapıyor.
Bu durumda sizce izlemem gereken yol nedir.
- İtiraz etmeyi sakıncalı görüyorum.Zira itiraz gerekçem ambargo olamaz diye düşünüyorum.
Mesleğe yeni başlamış bir avukat olarak tecrübelerinizden faydalanmamı sağlarsanız çok sevinirim..
Bir an için yeni malikin tahliye için baskı yapmamış olduğunu varsaysak bile yeni malikin, şartları uygun olduğunu düşündüğüm tahliye talebinin kabul edileceği gerçeğini gözardı etmeyiniz. Yani müvekkiliniz eninde sonunda kiralananı tahliye etmek zorunda kalacak. Öte yandan yeni malikin müvekkilinize uyguladığı baskının ve müvekkilinizin eksik ödemiş olduğu kira bedellerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken hukuki meseleler olduğunu düşünüyorum. Belki yaptıracağınız tespitle maddi manevi tazminat davası veya Kat mülkiyeti kanununun verdiği hakimin müdahalesi yollarını uygulayabilirsiniz. Bu yolla karşı tarafın da faiz talebinden vazgeçeceği bir protokol zemini yaratabilirsiniz.
|