06-03-2012, 16:58
|
|
|
merhabalar,
Bursa'da maaş haczinin kaldırılması yönünde icra mahkemesine yaptığım şikayette şikayetim kabul edilerek haczin kaldırılmasına ve tarafıma vekalet ücreti verilmesine karar verilmişti.
İstanbul'da aynı konu ile ilgili olarak yaptığım başvuruda İstanbul 9.İcra Mahkemesi, haczin kaldırılmasına karar vermişse de, istem memur muamelesini şikayet niteliğinde olduğundan vekalet ücreti takdirine yer olmadığına karar vermiştir.
memur muamelesini şikayette davalı taraf olmadığından vekalet ücretine karar verilmediğini (Av.Talih Uyar'ın bir makalesinde hacizden yararlanan 3.kişi olduğu takdirde vekalet ücretine hükmedilmesi gerektiği belirtilmişse de) biliyoruz.
Ancak davalı taraf olan Bankaya karşı vekil ücreti verilmememesi benim düşünceme göre, hukuka aykırılık yaratmakta ve alacaklı nasılsa vekalet ücreti çıkmadığından istediği gibi dosyalara maaş haczi koymaktadır. Zaten müvekkilim banka vekilini aradığında da, banka vekili isterseniz şikayette bulunabilirsiniz bizim yapabileceğimiz birşey yoktur cevabını vermiştir. Bu nasıl bir hukuk anlayışıdır ben anlayabilmiş değilim. Hukuka uygun davranmayan alacaklı vekilini daha da ödüllendirmek değil midir bu durum? ayrıca başka mahkemelerde vekalet ücretine karar verildiğini tecrübe etmiş olmam da ayrı bir tartışma konusudur.
ben konu ile ilgili Yargıtay Kararı bulamadım. bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.
|