05-03-2012, 13:13
|
|
|
Değerli meslektaşlarım ve sayın Av. Şenol Saltık, Şahıs araç üzerindeki haczi kaldırınca dolandırıcılıktan şikayet etmiştik ancak yapılan yargılamada beraat etti. Şahıs hali ile ben paramı ödedim ibranamemi aldım diyor. Noter kamera kayıtları 15 gun tutuluyormus sılınmıs aslında oncesınde ıstenebılse imiş... Noter görevlisi de işlemi iptal ettiler nedenini bilmem bu şahıs kendisi gelmedi kimliği almaya oğlu geldi diye de beyanda bulundu ama ceza mahkemesinde savcı beraat istedi mütalasında hakimi de ikna edemedik.
Ayrıca şimdi bir de takiplerden birinin senet olmasından dolayı bizim açımızdan bedelsiz senedi kullanma suçu oluşur mu dıye dusunmekteyım.
Hal bu iken senet ödenmiş görünmekte ama takip devam etmekte. Her hangi bir icrai işlem yaptığımızda bu suçu mu işlemiş oluruz? yoksa Borçlu takibi mahkeme kararı ile iptal ettirmediğinden bu suç söz konusu olmaz mı? Bu suc sıfır takip için mi söz konusudur? takip acıldıktan sonra ödeme yapılırsa bu sucun unsurları var/yok mudur?
Aciz vesikası alamayız cunku sahsın malları var bız haczettırıyoruz o kaldırtıyor.
Tuhaf ve karısık bır durum. Artık borçlu menfi tespit davası acar ise ibranamenin rıza hilafında elde edilmiş ve borcun devam ettiği şeklindeki savunma ile hakkımızı arayacağız.
Ya da aleyhimizde menfi tespit davasının açılmasını beklemeksizin biz bir hukuk davası açabilir miyiz?
Mesela söz konusu ibranamenin geçersizliğine ilişkin bir kararı hangi merciden hangi dava ile isteyeceğiz?
Örneğin " Şu şu nitelikte, el yazısı/bilgisayar cıktısı su tarıhlı, su kadar meblaga ilişkin, su dosya borcuna mahsuben duzenlenen ibraname rıza dısı elimizden cıkmıstır . İbra söz konusu degıldır alacak devam etmektedır. ibranamenin iptali ve ibrazında el konulmasına" gibi bir talebi hangi merciye yönlendirmeliyiz?
|