Mesajı Okuyun
Old 03-03-2012, 19:30   #3
Av.Yasemin AKYOL BAŞYAYLA

Alıntı:
Yalnız bir husus dikkatimi çekti: Adli yardım talebinde bulunan davacı duruşmaya gelmediği için her ne kadar duruşma öncesi iletişim kuramamış da olsanız dosyanın işlemden kaldırılmasını sağlamanız, müvekkille -en azından duruşmadan sonra- bir irtibata geçmeksizin tercih ettiğiniz bir işlem olduğundan, müvekkil davaya devam iradesi gösterse idi mesleki ve cezai açıdan sorumluluğunuz söz konusu olabilirdi.

Sayın Kara, Sayın Ekici çok haklı ve doğru bir noktaya temas etmiş, yaptığınız işlem aslında sizi sıkıntıya düşürebilirdi, benzer bir durumu mesleğe yeni başladığım yıllarda ben de yaşamıştım ve baroyla görüşmüştüm, baro, davayı sürdürmemi, hakimden süre istememi, bu süre zarfında da ulaşamama söz konusu olursa müvekkile ihtar çekerek vekillikten istifa etmemi tarafıma bildirmişlerdi, sonraları bağlantı sağlandığı için bunlar yapmama gerek kalmadı. Neticede müvekkilin iradesi dahası bu yolda yazılı beyanı olmadan dosyayı işlemden kaldırtmanız neyse ki sorun yaratmamış sizin açınızdan. Naçizane her ihtimale karşı yine de müvekkilinizden yazılı bir beyan almanızı öneririm.