29-02-2012, 16:13
|
|
|
Adli Emanetteki eşyanın iadesi
Merhabalar, Adli Emanette bulunan eşyanın iadesi ile ilgili bir sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim. Müvekkilimin cep telefonu bir suçun işlenmesinde kullanıldığı iddiası ile Adli Emanete alınmış. İddia makamı dava açarken cep telefonunun müsadere edilmesine dair bir talebi olmamış. Yargılama sırasında ben duruşmalardan birinde hakimden ceptelefonunun müvekkile iadesine karar vermesini talep ettim, ancak hakim suçun mahiyetini gerekçe göstererek bu talebimi o duruşmada reddetti. Mahkeme karar duruşmasında ise cep telefonunun iadesi ya da müsaderesi hakkında herhangi bir karar vermedi. Ben karar duruşmasında cep telefonu ile ilgili bir karar verilmeyecek mi diye sorduğumda hakim, iddia makamının cep telefonu ile ilgili bir talebi olmadığı için her hangi bir karar veremeyeceğini, cep telefonun iadesini savcılıktan istemem gerektiğini söyledi. Böyle bir durumda hakimin söylediği gibi adli emanette bulunan cep telefonunu savcılıktan mı istemem gerekir, yoksa davaya bakan mahkemeden mi?
|