Mesajı Okuyun
Old 28-02-2012, 22:10   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Sayın markymark;

Alıntı:
Özel şirketlein çalışanları adına zimmetlediği malların çalınması halinde şirketin mi yoksa çalışanın mı dava açmakta hukuki yararı vardır?
"Dava" derken kastettiğiniz ne tür bir davadır? Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmayı mı kastediyorsunuz?

Alıntı:
Ben bu konuda geçen tüketici heyetine gittim ve bana bu durumda sizin dava açma hakkınız yok şirket adına asliye ticarette dava açılmalı dendi..
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve/veya Asliye Ticaret Mahkemesi'nin belirttiğiniz durumda ne gibi bir fonksiyonu olabileceğini doğrusu anlayamadım. Malumunuz Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümünde; Asliye Ticaret Mahkemeleri de Türk Ticaret Kanunu'nun 4. maddesinde sayılan durumlarda görevlidir.

Alıntı:
Zira haksız fiilden zarar gören benim ve öyle inanıyorum ki bu davada da benim ehliyetim var.
Somut olayda şirketin, çalışanının sorumluluğunu/gözetim yükümlülüğünü ihmal ettiği kanaatine varması durumunda -kusuru oranında- çalışanından (sanırım siz oluyorsunuz) hırsızlık sonucu çalınan malların tazminini talep etmesi mümkün olabilir.

Sorunuza yaklaşımımda yanılıyor da olabilirim. Eğer açıklık getirirseniz sorununuzun çözümü noktasında katkı sunmak mümkün olabilir.

Saygılarımla..