Merhaba,
Maaledef gafil avlandığım, tüm araştırmalarıma ve akıl danışmalarıma rağmen kafamda netleştiremediğim bir konu var. Bilginizden yararlanmak isterim.
Site yönetimi kararı gereğince müvekkil aleyhine 12.600-TL (ekim ve kasım aidatı başlığı altında) + 1.874-TL sözleşmesel faiz işletilerek toplam 14.500 civarı için takip başlatıldı.
Ben asıl alacağa ve faize şu ifade ile itiraz ettim;
[i]Alacaklı tarafından Müvekkil aleyhine başlatılan icra takibinde Müvekkil, gönderilen ödeme emrini 16.02.2012 tarihinde tebliğ almıştır. Söz konusu takip yasal dayanaktan yoksun olup, belirlenmesi bilirkişi incelemesi yapılmaksızın imkansız olan tüm giderlere katılım talep olunması bir yana gerekli ihtaratlar gerçekleştirilmediğinden gerek takip konusu asıl alacağa gerekse yasalara aykırı yürütülmüş olan %60 sözleşme faize 7 (yedi) günlük yasal süresi içerisinde itiraz etme zarureti hasıl olmuştur.
Aynı zamanda karar için de iptal davası açmak isterim.
Şimdi, sorun şurada başlar, itirazımın haklılığı ile icra inkar tazminatına hükmedilip hükmedilmeyeceği noktasında kararsızım. Mutad aidat olmadığı için ihtar yapılmalıydı der aklım ve müvekkil toplantıda bulunmadığı, usulüne uygun tebligat da yapılmadığı için (her nasılsa takip için adrese ulaşabiliyorlar) icra inkar tazminatı olmaz yine bence çünkü içinin bir kısmını kendisinin yaptırdığı ama bilirkişi incelemesi olmaksızın miktar saptanamayacağı için alacak yargılama gerektirir...
Karara itiraz noktasında ise acaba haklılığımız ne? Ya da bana ne kazandırır? Bekleyeyim de itirazın iptali davası açsınlar, orada mı kozlarımızı paylaşalım, ya da o davaya da dayanak olmak üzere kararın iptali için sulh hukuk mahkemesi'ne gidelim mi?
Son olarak sözleşmesel faiz nedir?

%5 KMK gereği yürütülmesi gerekmez miydi?
Şimdiden vaktiniz ve emeğiniz için teşekkür ederim. Eksik olmayın...