Mesajı Okuyun
Old 27-02-2012, 13:14   #1
müdafi

 
Varsayılan Vekaletin kötüye kullanımı

Değerli Meslektaşlarım! Kıymetli birikimlerinizden istifade etmemiz açısından fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Müvekkil, bir tanıdığına vekaletname vermek sureti ile Gayrimenkullerinin satılmasını istemiş; vekil olan şahıs ise bu vekaletnameyle 4 adet gayrimenkulü (daire) babasına satmıştır. Daha sonrasında bu gayrimenkullerden 2 adeti müvekkil tarafından vekilin babasından satın alınmak zorunda kalınmıştır.(en azından dairelerim başkalarına satılmasın elden tamamen çıkmasın düşüncesiyle) diğer 2 adet ise vekilin babası(yeni malik) tarafından üçüncü şahıslara satılmıştır.
Vekil ise babasından tahsil etmiş olduğu -bizce muhtemelen zaten tahsil etmişte değildir- bedeli ise vekil edene ödememiştir. Şu aşamada nasıl bir yol takip etmemi önerirsiniz. Vekil olan şahsın üzerinde herhangi bir malvarlığı bulunmamaktadır. vekaleten tahsil ettiği paranın iadesi yönünden dava açsakta neticesinde tahsil imkanı yoktur. Tapu iptali-tescil davası açsak zaten dairelerden 2 tanesi yeniden davacı müvekkil adına tapuya kaydedilmiş (bedeli ödenmek sureti ile vekilin babasından yeniden satın alınmış. açık ifade ile müvekkil kendi dairesini bedelini ödeyerek yeniden satın almış). Diğer 2 adeti ise 3. şahıslara satılmış.

Değerli meslektaşlarım şu halde nasıl bir yol takip etmemi önerirsiniz.?