|
|
|
|
Bence kesinlikle terk nedeniyle boşanma davası açmayın, kaybedersiniz. Sayın Cengiz Aladağ'ın dediği gibi kadın evi terkte haklı ve dönmemekte de haklı. Beş ay geçmiş,bir yıl geçmiş diye kadın yediği dayağı affetmiş olmaz. İlla açacaksanız genel boşanma davası açın ve nafaka ve tazminat ödemeye hazır olun.
|
|
 |
|
 |
|
Soru da ne dayaktan bahsedildi, ne de başka birşeyden...
Cevaplara baktığımda kadın haklı bulunmuş, dayak yemiş, nafaka ve tazminat ödemesi şimdiden garanti gibi, yorumlar ilginç geldi. Büyük ihtimalle herkes haklı ancak daha soru açılmadı ki...
Şu ihtimal üzerinden durursak fikriniz ne olur;
adam eve döner, yaklaşık 2 aydır gelipte gitmeyen kaynanası, dedikoducu komşusu ve ilgisiz karısını salonda laflarken farkeder.
Bir hoşgeldin bile demeyen karısı, suratına bakmadan yemek yok dışardan söyle der...
bunun üzerine adam, karısına hitaben, ananı, komşunu, gelmişini, geçmişini....... şeklinde sinkaflı cümleler söyler ve evden hepsini kovar...
Adam aradan 3 gün sonra eşini arar, özür diler, eve çağırır ancak kadın ya nazından ya gururundan eve gelmez...
Bir türlü eve gelmeyen karısına 3 ay sonra terk nedeniyle ihtarname gönderir, sonra da dava açar...
TMK 164. Maddesinde terk edenin haklı bir nedeni olmayacak der, başvuruyu da haklı olanın istemesi gerektiği söylenir...
Adam der ki, olayda haklı olan bendim ama sinirden haksız olan ben oldum, peki ama bu haksızlığımın ya da onun bu haklılığının bir süresi yok mudur?
Kolay Gelsin...