22-02-2012, 16:18
|
|
|
TaŞinmaz SatiŞinda Sira Cetvelİ Ve Nafaka AlacaĞi
Saygıdeğer meslektaşlarım;
Uzun aramalara rağmen tam ve net bir sonuca ulaşamadım ve siz meslektaşlarımın değerli bilgilerine başvurmak istedim.Konu şu;
Kambiyo senetlerine(Bono) mahsus haciz yolu ile borçlu hakkında 1999 yılında takip başlıyor.Borçlunun taşınmazı üzerine haciz konuluyor ve satış avansı yatıyor. Kıymet takdiri yapılıyor satış talep ediliyor lakin icra dairesince satış yapılmıyor.Bu arada borçlu 2001 yılında eşinden anlaşmalı olarak boşanıyor ve 2001 yılında ayda 5.000 TL(eski parayla 5 milyar)nafaka ödemeyi ve yanında 50.000 TL(50 Milyar)tazminat ödemeyi kabul ediyor. Bu boşanma muvazaalı zira hala eşiyle birlikte haciz konulan taşınmazda yaşıyorlar.Mernis adresi de eski eşiyle aynı adres halen.Neyse bizim dosyada satış falan unutuluyor ve dosya yenileniyor ve tekrar satış avansı yatırılıp satış isteniyor ve biz geçenlerde satışı yapıyoruz. Borçlunun eski eşi de (ama hala beraberler)2011 yılında ilama dayalı nafaka alacağı için takip başlatıyor.Yani örnek 4-5 ilamlı takip başlatıyor.Bizim dosyaya da yazı gönderiyorlar nafaka dosyasıdır alacağımız 450.000 TL, satış yapılırsa dikkate alın diye.Neyse biz taşınmazı 120.000 TL'ye sattık.Şimdi sıra cetveli yapılacak.Bu görünüşe göre İ.İ.K 206'ya göre imtiyazlı alacak olduğundan para direkt borçlunun eski eşinin dosyasına gidecek gibi görünüyor. Aksine bir olay yaşayan ya da bilgisi olan var mı acaba.Bana ne tavsiye edersiniz ne gibi bir yol izlemeliyim.Ayrıca bizim haciz tarihimiz onların haciz tarhinden çok önce bu bilgiyi de dipnot olarak belirtmek istedim. Yargıtay kararları ve değerli görüşlerinizi acilen bekliyorum.Sizce sıra cetveli nasıl oluşur ve sıra cetvelinden sonra sıra cetveline itiraz davasını (her iki tarafın da gerçek kişi olduğu nazara alınarak)hangi mahkemede açmalıyım ve paranın ödenmemesi için ne yapmalıyım?selamlar ve saygılar...
|