Sevgili meslektaşlarım,
2003 yılında açılıp 2007 'de biten bir tazminat davası (müvekkilin alacağını geç tahsil etmesinden doğan zararının tazmini davası) mevcut. Dava dilekçesinde "dava tarihi itibariyle işleyecek faiz" istenmemiş olup, fazlaya dair haklar da saklı tutulmamış. Dava kısmi olarak açılmış (şimdilik ... TL si talep edilmektedir şeklinde) mahkeme de bilirkişi raporu sonucu çıkan ve ıslahla yükseltilen miktara müvekkil lehine hükmetmiştir. Karar Yargıtay'da kısmen bozulmuştur. Bozma nedeni bilirkişi tarafından yasal faiz yerine dolar artışı baz alınarak zararın hesaplanmış olmasıdır. Yeniden yapılan yargılamada bilirkişi zararı yasal faize göre hesaplamış ancak miktar bu haliyle eski hükümden daha yüksek çıkmış, mahkeme de bozmaya uymuş acak talepten fazlasına hükmedemeyeceği için tekrar ilk miktara hükmetmiştir.
Dava bu aşamada bize gelmiş olup, davalılar tarafından tekrar temyiz edilmiştir.
Sizlere danışmak istediğim konu şu:
2003-2007 yılları arasında yani ilk dava süresince işlemiş olan faizi ve bilirkişi raporunda fazla çıkan miktarı şimdi ek dava yoluyla talep etmek istiyoruz. (Alacak henüz tahsil edilmemiştir)
- Fazlaya ilişkin hakların saklı tutulmamış olması bir problem yaratır mı? Bu davayı ek dava şeklinde açabilir miyim?
- Bilirkişi raporundaki fark net olmakla birlikte faiz hesaplaması bilirkişi incelemesi gerektireceğinden, ikisini aynı davada talep edebilir miyim?
- Dava halen devam ettiğinden talep edeceğim faizi hangi tarihe kadar istemeliyim?
-Bu konuları destekleyen Yargıtay kararıelinizde var mıdır? (Rakamlar yüksek olduğu için davanın reddedilme olasılığını mümkün olduğunca ortadan kaldırmamız gerek

Biraz karmaşık bir konu olduğunu bilmekle beraber fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.