|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan av.sevinc81 |
 |
|
|
|
|
|
|
Ben açıkçası ayrıntıları çok fazla bilmiyorum. ... Tabi işin adli boyutunda ne olacağını bilemiyorum. Benim hiç ama hiç bilmediğim bir konu.Vergi dairesi sanırım gereken tespiti yapar. Muhasebeciyi ise odaya şikayet etmeli miyiz acaba?
|
|
 |
|
 |
|
Neden müvekkilinize burada yazdıklarınızı samimiyet ile açıklayıp, ben bu konuları bilemem, bilen bir avukat olarak ... yı öneririm, diyemiyorsunuz ?
Profesyonellik ve meslek ahlakı bunu gerektirmez mi ?
Neden müvekkiliniz muhasebecisinin yarı yarıya indirdiği matrahın hukuka uygunluğunu nasıl sağladığını muhasebecisinden sormaz da size "der yanar"?
Müvekkiliniz kendi kâr/zararının farkında değil midir ki, vehamete kapılmaktadır?
Bence herkes en iyi yapabileceği işleri yapmalı, her işi yapmaya kalkışmamalıdır.
Öncelikle söylemem gerekeni benzeri sorular nedeniyle, sonuç yerine söylebilirim.
(korsan - sahte olmayan) Bir muhasebeci ve/veya mali müşavirin vergi (kaybına) ziyaına neden olabilecek bir hatayı yapması halinde, tepesindeki 213 sayılı VUK'nun mük. 227. maddesi uyarınca, mükellef ile müştereken ve mütesesilen sorumlu olduğunu ve mesleki özensizliği nedeniyle doğacak sorumluluklar nedeniyle, eğer aralarında sözleşmeleri de varsa, rücu hakkı da olduğunu müvekkilinize söylemeniz yeterlidir.