Konu
:
icra takibi açıldıktan sonra talep edilen aidat alacağı
Mesajı Okuyun
17-02-2012, 17:46
#
5
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
Av.Yasemin Akyol
Sayın Ergin cevaba katılıyorum demişsiniz ama meslektaşımız ''alacak davası olarak talep ediniz' demiş, siz de '' ayrı bir takip yapın'' demişsiniz.
hangisini kastettiğinizi anlayamadım.
Erken tahliye ile ilgili talebimiz zaten yoktu ama onay ve haberimiz olmaksızın mecuru tahliye et(miş)ler, icra takibine itiraz aşamasında bunu öğrendik. Haliyle o aydan itibaren ki aidatları halen müvekkilim ödüyor bizim açtığımız takip muacceliyet şartına dayanarak ödenmeyen aydan sonraki aylara ilişkin kira bedellerinin tahsili idi. Şu an devam eden itirazın kaldırılması davamız kabul edilirse takibe de kira bedelleri açısından devam edeceğimize göre peki ödemek zorunda kaldığımız aidat bedellerini nasıl isteyeceğim? pek anlayamadım cevabınızı, açarsanız sevinirim.
Benim cevap sıralamam, sizin soru sıralamanıza paraleldi. Sizin 2. sorunuza 2 no.lu maddede yanıt vermiştim. O sorunuza Sayın yılmazkan tarafından verilen cevaba katıldım.
Cevap şuydu:
Alıntı:
Yazan
yılmazkan
Alacak kalemleri farklı olduğundan ve talep de edilmediğinden itiraz kaldırılsa bile aidatı mevcut takipte isteyemezsiniz diye düşünüyorum.
Aidatlar için ayrı bir icra takibi yapabileceğinizi yazmıştım. İtiraz gelirse, yine dava açacaksınız. Tahliye davası ve kira alacağı ile ilgisi bulunmamaktadır(Yeni B.K. yürürlüğe girinceye kadar).
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın