Mesajı Okuyun
Old 16-02-2012, 15:06   #4
mehmetcansiz

Soruma müvekkilden yeni aldığım bilgilerle düzelterek tekrar sormak istiyorum:
Müvekil(a-şahıs)ve izmirde oturuyor,müvekkilin arabayı aldığı kişi(s-satıcı) Mardin de oturuyor.Müvekkil arabayı ticari işi için değil, kendi özel kullanımı için alıyor.Bu araba araba Ankara plakalı ve müvekkil aldıktan sonra da plakayı değiştirmiyor. Müvekkil arabayı aldıktan yaklaşık 1 hafta sonra kendisinin de ortağı ve müdürü olduğu c şirketine satıyor. a müvekkilin s den arabayı almasından yaklaşık 8 ay sonra, c arabayı satmak istiyor. Gelen müşterilerden birisi arabayı beğeniyor ve yetkili Servis Wosmer e götürüyor. Wosmer de kendi kayıtlarında arabanın "pert" olarak göründüğünü söylüyor. Müşteri bunun üzerine arabayı almaktan vazgeçiyor.

Şimdi olay daha da karışık bir hale geldi.Müvekkil şu an arabayı kullanıyor ama satamıyor, arabanın ekonomik değeri kaybolmuş durumda. Olayı biraz daha araştırdığımda kasko şirketinin aracın sigorta bedelini eski sahibine ödediğini öğrendim. Ama kafamda hala pek çok soru var. Yardımlarınızı rica ediyorum
1-Müvekil a nın arabayı aldığı s muhtemelen arabayı sigortanın pert aracı satması vasıtasıyla almış. Sigorta şirketi pert kaydının düşülmesini talep etmesine rağmen aracın trafik kayıtlarında pert kaydının görünmemesi nasıl mümkün olabiliyor?
2-Bu dava Tüketici Mahkemesinde mi yoksa Asliye Ticaret mahkmesinde mi açılmalıdır?
3-Ben a şahsı ve c şirketinin vekiliyim. Davayı kimler adına açabilirim, davalı olarak kimleri göstermem gerekiyor?
4-Açılacak davada sözleşmenin feshiyle bedelin iadesini talep edebilir miyim.?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla...