Konu
:
Telekomun internet kullanıcılarından indirim karşılığı belli süreli kullanma taahhüdü alması
Mesajı Okuyun
15-02-2012, 12:04
#
3
Gijinok
Alıntı:
Yazan
Av.Cengiz Aladağ
Bu uygulamanın yasal dayanağı, sözleşme özgürlüğüdür.
Karşı taraf sizi zorlamadığı, siz kendi isteğinizle indirimden yararlanmak için bu taahhütte bulunduğunuza göre sözleşme geçerlidir.
Sevgili meslektaşım;Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Ancak taahhüt verdim derken, herhangi bir sözleşmeye imza atmış değilim. Çoğumuzca malum olduğu üzere telekom, gsm şirketleri , bankalar ve pek çok kurum yeni kampanya ve uygulamalarına ilişkin işlemlerinde sesli kayıt sistemini kullanıyorlar. Beni de zamanın birinde aradılar ve böyle bir kampanyaya dahil olmak isteyip istemediğimi sordular. Ben de kabul ettim. Sorun şu ki; benim hattımı iptal ettirme sebebim telekomun adil olmayan uygulaması. Yani kullanmadığım internet hattına fatura tahakkuk ettirilmesi. Yoksa durup dururken taahüdümü ihlal etmiş değilim.
Sözleşme özgürlüğüne bir diyeceğim yok . Ancak sözleşmenin ana unsurlarından biri de karşılıklı hak ve borçların kanuna ve hakkaniyete uygun olarak yerine getirilmesi değil midir? Kullanılmayan internet hattına fatura tahakkuk ettirmek hakkaniyete ne kadar uyar? Yeni görüş ve yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.
Gijinok
Üye Kimliği
Gijinok İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Gijinok İsimli Üyeye Email Gönderin
Gijinok İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın